مالیات شرکت های غیر فعال چگونه محاسبه می شود؟ شرکت غیر فعال به شرکتی گفته می شود که به صورت قانونی ثبت شده است اما فعالیت های مالی و تجاری نداشته است. به گونه ای که گردش مالی آن شرکت صفر باشد. در این نوع شرکت ها باید هیچ نوع نقل و انتقال مالی به نام صاحبان شرکت در طول سال انجام نشود، در صورت انجام نقل و انتقالات مالی ، شرکت غیر فعال محسوب نمی شود. اما آیا به شرکت های غیر فعال با این روند، مالیات تعلق می گیرد؟ همانطور که در تعریف شرکت غیر فعال گفته شد، گردش مالی این نوع از شرکت ها صفر است. اگر قوانین مربوط به شرکت های غیر فعالرا رعایت کنند، مالیاتی به آنها تعلق نخواهد گرفت.
در صورتی که برای همیشه قصد فعالیت در شرک ثبت شده را ندارید، بهتر است اقدام به انحلال شرکت نمایید و آن را به صورت رسمی اعلام کنید. باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر برای شرکت تجهیزات، ماشین آلات و ابزار و وسایلی خریداری شده است، این موارد جز فعالیت و سرمایه شرکت محسوب می شوند و مشمول مالیات می شوند. عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی و اظهارنامه ارزش افزوده نیز به معنی پنهان کردن و کتمان فعالیت تجاری است و مشمول جریمه می گردد.
قبل از ارسال مدارک به سازمان امور مالیاتی باید از مواردی که مختص یک شرکت غیر فعال است، مطلع باشید. داشتن تمام این ویژگی ها نشان دهنده عدم فعالیت شرکت است. بدیهی است که در صورتی کوچکترین فعالیت مالی توسط شرکت انجام شود، آن شرکت دیگر جز شرکت های غیر فعال نیست و علاوه بر ارسال مدارک به حوزه مالیاتی ، مشمول مالیات نیز می شود. این مالیات ممکن است بر حسب میزان درآمد شرکت متفاوت باشد. مواردی که نشان دهنده غیر فعال بودن شرکت می باشد را در ادامه ذکر می کنیم:
در صورتی که شرکت های غیر فعال در 4 ماهه اول سال اقدام به ارسال مدارک برای اعلام غیر فعال بودن شرکت به حوزه مالیاتی نکنند و یا دفاتر قانونی خود را به صورت پلمپ شده به همراه اظهارنامه مالیاتی ارائه ندهند مشمول جریمه علی الراس خواهند شد. باید به این نکته توجه شود شرکت های مختلف بر حسب میزان سود و درآمد خود مشمول مالیات می شوند. در صورتی که یک شرکت سود اندکی داشته باشد، مطابق با قانون مشمول مالیات سنگین نخواهد شد. در ادامه نکاتی را درباره ارسال مدارک و جریمه علی الراس ذکر خواهیم کرد:
اظهارنامه مالیاتی یک شرکت به عنوان کارنامه مالی یک شرکت در نظر گرفته می شود و باید هر ساله به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه شود. همانطور که اشاره شد تمامی شرکت های فعال و غیر فعال موظف به اسال اظهارنامه مالیاتی به حوزه مالیاتی هستند. تنها شرکت های معاف از مالیات مانند موسسات خیریه از ارسال آن معاف می باشند. اظهار نامه مالیاتی و مالیات ارزش افزوده باید هر ساله توسط شرکت ها به سازمان امور مالیاتی تحویل داده شود. تکمیل بند های مختلف آن برای محاسبه مقدار مالیات الزامی است و عدم ارائه آن به منزله کتمان فعالیت تجاری و جریمه در پی دارد.
همانطور که گفتیم برخی از شرکت ها ممکن است بعد از ثبت به دلایل مختلفی از انجام فعالیت خودداری کنند. موارد ذکر شده در مقاله مربوط به شرکت هایی است که ممکن است در آینده ای نزدیک فعالیت خود را آغاز کنند. اما در صورتی که یک شرکت به طور کامل قصد شروع فعالیت را ندارد، بهتر است انحلال شرکت را به ثبت برساند. با انحلال شرکت دیگر نیاز به تکرار مراحل ارسال مدارک به صورت سالانه نمی باشد.
در صورتی که در آینده امکان فعالیت وجود داشته باشد باید مراحل گفته شده کاملا رعایت شود. ممکن است برخی از افراد در سال های گذشته شرکت هایی را ثبت کرده اند اما بدون اطلاع از قوانین مربوط به شرکت های غیر فعال ، هیچ گونه مدارکی را به سازمان امور مالیاتی ارائه نداده باشند. بدیهی است که این شرکت ها با جریمه هایی روبرو خواهند شد. بنابراین در صورت ثبت یک شرکت و عدم فعالیت حتما باید نسبت به ارسال مدارک و اظهارنامه های مالیاتی و پلمپ دفاتر قانونی به حوزه های مالیاتی اقدام کرد.
اگر پرسش مالیاتی دارید آنرا در سایت مطرح کنید تا در اولین فرصت جواب را دریافت کنید