حسابداری یک سیستم برای انجام امور و رویداد های مالی یک کسب و کار است. یک شرکت قدرتمند می تواند بسیاری از موفقیت های خود را از طریق حسابداری به دست آورد. بدون حسابداری، پیگیری امور مالی و سودآوری کسب و کارتان دشوار خواهد بود و شما دقیقاً نمی دانید چه میزان پول وارد چرخه کسب و کارتان می شود یا چه مقدار پول به بیرون می رود؟ باتوجه به نیاز هر شرکت به استخدام یک حسابدار، بازار کار رشته حسابداری بسیار پر رونق است.
اولین نامی که هنگام مراجعه به تاریخ حسابداری اولیه ممکن است به ذهن خطور کند لوکا پاسیولی است. پاسیولی در سال 1494 در کتاب خود به تعریف حسابداری پرداخت. اولین سابقه و ردپا از حسابداری هزاران سال پیش در بین النهرین کشف شده است. نحوه تکامل حسابداری در طی هزاران سال را بررسی در ادامه بررسی می کنیم:
حسابداران، حسابهای تجاری قابل پرداخت، حساب های دریافتی و سایر معاملات مالی یک شرکت را که معمولاً با استفاده از نرم افزار حسابداری انجام می شود، ثبت می کنند. آنها برای تهیه و تحلیل گزارش های مالی از نرم افزار حسابداری استفاده می کنند. بیشتر حسابداران از اصول حسابداری پذیرفته شده پیروی می كنند تا اطلاعات مالی یك شركت را به یك فرمت ارائه كنند. مجموعه های مختلفی از استانداردهای حسابداری برای شرکتهایی که فعالیت می کنند، وجود دارد. به عبارتی حسابداری یک نوع زبان مشترک بین حسابداران می باشد. یک حسابدار معمولاً برای یکی از موارد زیر کار می کند:
یک حسابدار باید در هنگام حسابداری نکات مختلفی را مد نظر داشته باشد. در ادامه به برخی از این موارد اشاره می کنیم:
انواع مختلفی از حسابداری وجود دارد که سازمان ها و شرکت ها می توانند براساس دامنه کار خود و به منظور تحقق تنوع نیاز ذینفعان مختلف شرکت از آنها پیروی کند و برخی از آنها شامل حسابداری مالی ، حسابداری مدیریتی ، مالیاتی ، حسابرسی و ... است.
شاخه های مختلف حسابداری وجود دارد که هر یک هدف متفاوتی را ارائه می دهند. سیستم حسابداری مختلف به جمع آوری و نگهداری سوابق به شیوه ای مناسب کمک می کند تا از این داده ها در گزارش های مختلف استفاده شود. متداول ترین انواع حسابداری عبارتند از:
حسابداری یکی از رشته های پرطرفدار و دارای بازار کار پررونق است. فارغ التحصیلان دوره های حسابداری بعد از اخذ مدرک و گذراندن دوره های تخصصی تر می توانند به بازار کار وارد شوند. در واقع تمامی شرکت های خصوصی، دولتی و بیشتر فروشگاه های بزرگ و کارگاه های تولیدی نیاز به حسابدار دارند! فرصت های شغلی برای فارغ التحصیلان رشته حسابداری بسیار گسترده است.
برخی از افراد با آپدیت کردن اطلاعات و فراگیری نرم افزار حسابداری سعی در ارتقا شغلی خود دارند. در واقع برای رشته حسابداری ، انواع شغل های با سطح متوسط تا بالاترین سطح وجود دارد. رشته حسابداری در تمامی دانشگاه های دولتی، خصوصی تدریس می شود. در واقع تعداد فارغ التحصیلان بیکار این رشته نسبت به سایر رشته ها در ایران بسیار کمتر است. زیرا تمامی موسسات از شرکت های خرد و کوچک تا شرکت های بزرگ نیاز به حسابدار دارند!
برای پیشرفت در زمینه حسابداری، حسابداران باید اطلاعات خود را به روز رسانی کنند. حسابداری سنتی و دستی جای خود را به حسابداری مدرن داده است. امروزه اکثر شرکت ها برای انجام امور حسابداری خود از انواع نرم افزار های قدرتمند حسابداری موجود در بازار که متناسب با نیازشان است، استفاده می کنند.
امروزه بسیاری از نرم افزار های حسابداری فروشگاهی، نرم افزار حسابداری تولیدی و نرم افزار حسابداری شرکتی در بازار عرضه می شوند. روز به روز به تعداد این نرم افزار ها افزوده می شود. در حال حاضر بسیاری از نرم افزار حسابداری آنلاین و در بستر اینترنت به صورت ابری در دسترس هستند. اما کاربرد اصلی نرم افزار حسابداری چیست؟ به علت سرعت و دقت بالا ، پشتیبانی قوی از داده ها و صرف جویی در هزینه ها بسیاری از شرکت ها استفاده از نرم افزار های حسابداری را نسبت به روش سنتی ترجیح می دهند. حتی در حال حاضر تمامی فروشگاه های بزرگ و کوچک نیز از این تکنولوژی استفاده می کنند. مزایای نرم افزار های حسابداری را در ادامه شرح خواهیم داد:
استفاده از نرم افزار حسابداری مزایای بسیاری دارد. در تمام جهان تعداد زیادی از مردم از نرم افزار حسابداری بهره می برند. روز به روز دامنه حسابداری رایانه ای شکوفا می شود زیرا قیمت ها کاهش یافته و به تدریج استفاده از نرم افزار حتی برای افرادی که از حسابداری اطلاع ندارند، آسان تر شده است. برای هر شغل خاص و مطابق با حسابداری، بسته های نرم افزاری در نسخه هایی مانند پزشکی ، ساخت و ساز و ... ارائه می شوند.