نرم افزار حسابداری یکی از عناصر مهم در بخشهای مالی شرکت، سازمان، ادارات و غیره است. امروزه با پیشرفت فناوری و تکنولوژی پیشرفت گستردهای در زمینه مسائل حسابداری نیز صورت گرفته است. شیوه سنتی گذشته حسابداری گذشته به دلیل امکان بروز خطا، زمانبر بودن و غیره منسوخ شده است. نرمافزارهای حسابداری جایگزینی مناسب به جای شیوه سنتی هستند. این نرم افزارها به دلیل ویژگیهای مثبت بیشماری که دارند، توجه افراد زیادی را به خود جلب کردهاند. در این مقاله ویژگیهای مختلف نرم افزارهای حسابداری را به تفصیل بیان میکنیم. در یک انگاره کلی این مزایا عبارتاند از: سرعت بالا؛ متناسب با نیاز حسابدار؛ چندجانبه بودن؛ گزارشگیری دقیق؛ امنیت بالا؛ پشتیبانی حرفهای؛ خدمات پس از فروش؛ مقرونبهصرفه؛ کاربردی و سادگی؛ گسترشپذیری؛ ویژگیهای بصری.
یکی از حائزاهمیتترین ویژگیهای نرمافزارهای حسابداری ( akaunting) کارآمد، سرعت بالای آن است. نرمافزارهای پرسرعت به سریعترین شکل ممکن امکان ثبت و بارگذاری اسناد را به شما میدهند. مراجعه به بخشهای مختلف این گونه نرمافزارها بهسرعت انجام میشود و زمانبر نیست. در حیقیقت این گونه نرمافزارها دستیار کمکی حسابدار محسوب میشوند؛ چراکه در کوتاهترین زمان اطلاعات موردنظر وی را در اختیارش قرار میدهند. حسابدارهای مشغول در سازمانهای مختلف روزانه به دفعات متعدد باید به بخشهای مختلف نرمافزار مراجعه کنند و مطالب را بارگزاری کرده یا ذخیرهسازی کنند. چنانچه نرم افزاری سرعتش پایین باشد، تاثیر منفی بر عملکرد حسابدار میگذارد و دقت عمل او را کاهش میدهد. نرمافزارهای پرسرعت، بازدهی حسابدار را افزایش میدهند و موجب میشوند که حسابدار، در حداقل زمان، امور بسیاری را به انجام برساند.
نرم افزار حسابدای باید طبق برآورده کردن نیازهای حسابدارهای مختلف طراحی شده باشد. در واقع رابط کاربردی یکی از ویژگیهای اصلی نرمافزارهای حسابداری به شمار میآید. مزایای استفاده از نرم افزار حسابداری برای مدیریت فروشگاه استفاده از نرمافزارها با این ویژگی، به سادهترین شیوه، حسابدار را به مقصد دلخواه خود میرسانند. این گونه نرمافزارها در کوتاهترین زمان، فرمان را دریافت کرده و صفحه دلخواه را در اختیار حسابدار قرار میدهند.
از آنجایی که امور اقتصادی سازمانها، شرکتها و مراکز مختلف بسیار گسترده است، دارای جنبههای گوناگونی برخوردار است؛ درنتیجه نرمافزارهای حسابداری نیز باید مطابق با ویژگی چندجانبه بودن این امور طراحی شده باشند. هر نرم افزار متشکل از سطوح متفاوتی است. تعداد این سطوح بسته به نوع کسب و کار و فعالیت متفاوت است. نرم افزارهای حسابداری با توجه به در نظر گرفتن نیازهای مراکز و سازمانهای مختلف از 4 الی 10 سطح بهرهمند شدهاند. لازم است ذکر شود که نرم افزار حسابداری خوب، فرصت نصب زیرسیستم و ماژولهای مختلف را به شما میدهد. این خصوصیت، بسیاری از دغدغههای حسابداران را رفع میکند و موجب واحد شدن امور حسابداری در کسبوکارهای متفاوت میشود.
نرمافزارهای حسابداری امور مختلفی را به انجام میرسانند. این نرمافزارها با ارائه گزارشهای مخصوص، سندی از جزئیات امور را به شما تحویل میدهند. خوب است با گزارشهای موردنیاز خود حرفه خود آشنا باشید و هنگام انتخاب نرم افزار حسابداری خوب، قابلیت آن نوع گزارشگیری را مدنظر قرار دهید.
امور اقتصادی و ریز جزئیات مالی سازمانها، شرکتها، ادارات وغیره از مهمترین اطلاعات آنها قلمداد میشوند. تمامی فرآیندهای انجامشده بر این دادهها باید با دقت بالا انجام شود. همچنین این اطلاعات به هیچ عنوان نباید به بیرون از سازمان انتقال پیدا کند. تحلیل و بررسی اطلاعات محرمانه یکی از مهمترین منابعی هستند که با گذشت زمان امکان برآورد کلی را به سازمانها میدهند؛ لازم است ذکر شود که این اطلاعات موجبات پیشرفت شرکتها را نیز برای آنها فراهم میکنند. موارد مذکور سبب شدهاند که امنیت بالای نرم افزار حسابداری بسیار حائز اهمیت باشد. این نرمافزارها اطلاعات مالی سازمانها را با بالاترین امنیت، ذخیرهسازی میکنند و امکان دسترسی را در هر زمانی برای شما میسر خواهند کرد. خوب است بدانید امروزه، برخی از نرمافزارهای حسابداری به صورت ابری طراحی شدهاند. این گونه نرمافزارها اطلاعات را روی فضای ابری ذخیرهسازی میکنند. این ویژگی باعث میشود که امنیت اطلاعات سیستمی شما بسیار بالا برود.
نرم افزارهای حسابداری قوی و مطلوب از پشتیبانی متخصصان بهرهمند شده است. شرکتهای ارائهدهنده این نرمافزارها به شیوههای متنوع، از نرمافزارهای حسابداری پشتیبانی میکنند. قبل از تهیه نرم افزار حسابداری باید میزان پوشش پشتیبانی آن را مدنظر قرار دهید.
یکی از مهمترین اهداف برخی از شرکتهای ارائهدهنده نرمافزارهای حسابداری، خدمات پس از فروش است. شرکت ارائهدهنده نرمافزار باید پاسخگوی تمامی سوالات و مشکلات حسابداران باشد. خریداران نرم افزار حسابداری باید اطمینان داشته باشند که نرمافزار مدنظر آنها از شرکت ارائهدهنده خدمات پس از فروش تهیه شده است. این شرکتها در هر لحظه قادر به رفع مسائل و مشکلات خریداران هستند. این شرکتها با استخدام کارشناسان پشتیبانی نرمافزار، به سوالات شما پاسخ میدهند و مشکلات شما را رفع میکنند. خدمات مختلفی از قبیل پاسخگویی تلفنی، پاسخگویی آنلاین، تلفن پاسخگوی گویا، مراجعه حضوری، ابزار مناسب آموزشی و غیره ازجمله خدمات سازمانهای ارائهدهنده نرمافزارهای حسابداری هستند.
برای تهیه نرم افزار حسابداری برای شرکتها و سازمانهای گسترده در وهله اول باید امکانات نرمافزار را مطمح نظر قرار داد. در گامهای بعدی قیمت محصول اهمیت پیدا میکند؛ اما در کسبوکارهای کوچکتر، یکی از موارد حائز اهمیت در گام نخست، قیمت محصول است. افراد باید در نظر داشته باشند که با پرداخت چه مبلغی چه خدماتی را دریافت میکنند. خوب است بدانید قیمت بالای نرم افزارها صرفا نشانه بالاتر بودن کیفیت آن نیست. برخی نرمافزارها به دلیل برند بودن از قیمت بالایی برخوردار شدهاند. تمامی ویژگیهای نرمافزار را باید در نظر داشته باشید و سپس به قیمت آن بیندیشید. برای نمونه نرمافزارهایی که امکان گزارشدهی دارند، به حسابدار شرکت و سازمان قدرت تحلیل میدهند. همچنین نرمافزارهایی که پشتیبانی قوی دارند، گزینهای شایسته برای انتخاب هستند.
یکی از نرمافزارهای پرکاربرد شرکت مایکروسافت، نظیر Word یا PowerPoint است. این نرمافزارها کاربرپسند و ساده هستند. برند مایکروسافت در طراحی این نرم افزارها اصول استاندارد را رعایت کرده و نرم افزاری کاربردی و بدون پیچیدگی را در اختیار افراد قرار داده است. نرم افزار حسابداری نیز باید از این خصوصیت بهره برده باشند. نرمافزار باید به گونهای طراحی شده باشد که حسابدار بهراحتی به آن مسلط شود و با سرعت بالا امکان دسترسی به بخشهای مختلف آن را داشته باشد. سادگی در عین کاربردی بودن نرمافزار باعث بهبود عملکرد حسابداران و مدیران مالی میشود. این ویژگی همچنین در پیشرفت سازمانها و شرکتها نیز نقش مهمی ایفا میکند.
اصولا کسبوکارها با گذشت زمان رشد و در این راستا فعالیت خود را گستردهتر میکنند. رشد و ترقی در سازمانها و ادارات مختلف با مواردی همچون افزایش تعداد پرسنل، افزایش گردش مالی یا میزان فروش و غیره همراه است. یک سیستم حسابداری پاسخگوی نیاز سازمانهای کوچکتر با کارکنان کمتر و اطلاعات مالی و حسابداری کم است. ولی با گذشت زمان که شرکت دامنه فعالیت خود را وسیعتر میکند و تراکنشهای مالی نیز رشد میکنند، سازمان باید سیستم دریافت و پرداخت را اضافه کند. همچنین شرکت باید با افزایش تعداد کارمندان شرکت باید سیستم حقوق و دستمزد را نیز اضافه کند. موارد مذکور همگی ملزم به استفاده از یک سیستم نرمافزاری قوی و گسترده هستند که با رشد آنها امکانات بیشتری در اختیارشان قرار دهد. صرفا اگر نرمافزاری تهیه کنید که پاسخگوی وضعیت فعلی سازمان شماست، در آینده با رشد و توسعه سازمان شما، این نرمافزار دیگر مطلوب استفاده نخواهد بود. در چنین شرایطی ملزم به تهیه نرمافزارهای جدید و پرداخت هزینه مجدد خواهید بود. به شما پیشنهاد میکنیم که با تهیه نرمافزاری کاربردی که با گذر زمان نیز پاسخگوی نیاز شماست، خیال خود را از این بابت راحت کنید.
هر فعالیت اقتصادی و کسبوکاری با توجه به ماهیت فعالیت خود، به نرمافزار مخصوصی برای حسابداری نیاز دارد. ازجمله نرمافزارهای حسابداری عبارتاند از: • نرم افزار حسابداری و مالی؛ • نرم افزار حسابداری آنلاین؛ • نرم افزار حسابداری شرکتی؛ • نرم افزار حسابداری فروشگاهی؛ • نرم افزار حسابداری تولیدی؛ • نرم افزار حسابداری پیشرفته. با توجه به نوع کسبوکار و حیطه فعالیت خود امکان برگزیدن مناسبترین نوع نرمافزار را دارید.
حسابداری فعالیتی متمرکز بر اعداد و ارقام است. در این بین یکی از مواردی که باعث بهبود عملکرد حسابدار میشود، وجود نمودارها و گزارشهایی است که جذابیتهای بصری دارند و از ویژگیهای گرافیکی بهرهمند شدهاند. در صورتی که نرم افزار حسابداری ویژگی گرافیکی نداشته باشد و ساده و یکنواخت باشد، درک مسائل کمی پیچیده میشود. ولی نرمافزارهای حسابداری که گرافیکهای خاص دارند، موارد مختلف را با تفکیک رنگهای متفاوت تمییز دادهاند و به درک و تحلیل بهتر حسابدار کمک شایانی کردهاند.
امروزه با پیشرفت علم و فناوری نرمافزارهای کاربردی برای تسهیل امور حسابداری روانه بازار شدهاند. نرم افزار حسابداری مطابق با نیاز هر سازمانی طراحی شده است و پاسخگوی تمامی امور حسابداری آنها در کوتاهترین زمان است. این نرمافزارها با دقت بالا اقدام به پردازش و تحلیل دادههای سازمانها میکنند. با اطمینان خاطر امور مالی خود را در نرمافزارهای حسابداری پردازش کنید؛ چراکه این گونه نرمافزارها با دقت بالایی طراحی شده و امکان خطا را به صفر رساندهاند. یکی دیگر از مزایای مهم این نرمافزارها، امنیت بالای آنها است. نرمافزارهای حسابداری تمامی اطلاعات محرمانه مالی شما را نزد خود محفوظ نگه میدارند و در هر زمانی به شما امکان دسترسی به این اطلاعات را میدهند. نرم افزارهای حسابداری با بهرهمندی از جذابیتهای گرافیکی، کار را برای حسابدار آسانتر میکنند. درواقع این نرمافزارها دستیاری کارآمد و ارزشمند در امور حسابداری محسوب میشوند.